Welkom op de Zakynthos pagina: 
 
Ook wel Zakinthos of Zante genoemd.

Zakynthos het meest zuidelijke gelegen Griekse eiland in de ionische zee is nog redelijk onbekend voor de toerist alhoewel er diverse grote badplaatsen zijn is het grootste deel van het eiland authentiek met prachtige dorpjes en een ongerepte natuur. Zakynthos is het meest bekend door het scheepswrak op Navagio beach.
 

   
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen


Voor de toerist:

U kunt allerlei informatie vinden over diverse plaatsen onder plaatsinfo, waar adverteerders hun accommodaties, restaurants, en andere bedrijven kunnen aanbieden. De advertenties zijn met zorg geselecteerd zodat u er gerust op kunt zijn dat de kwaliteit goed is en dat u een zorgeloze vakantie heeft.
 

    Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen 

 

Afbeelding invoegen

Er is ook veel informatie beschikbaar over het eiland in het algemeen, stranden, het binnenland met zijn schitterende dorpjes, waar u een indruk kunt krijgen van het echte Grieks leven. U zult versteld staan van de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de bewoners in de dorpjes en op het eiland in het algemeen. Op Zakynthos vindt u een grote diversiteit van flora en fauna. 
  
Afbeelding invoegen
 
De autoroutes (beknopt) die op de site staan laten u alle facetten van het eiland zien zoals diverse stranden, de bergen met zijn ongerepte natuur, de olijf- en wijnvelden en diverse bezienswaardigheden zoals olijfperserijen, wijnmakers, kerken en prachtige authentieke dorpen en uiteraard komt u langs de drukke vakantieresorts en prachtige stranden.

            
De wandel- en fietsroutes brengen u langs diverse plaatsen, waar u met de auto normaliter niet kunt komen, er zijn diverse organisaties die fiets en wandelroutes aanbieden. Op de site vindt u een organisatie die een diversiteit aan wandel en fietsroutes aanbied met of zonder begeleiding. 

Nieuw op Zakynthos is de mogelijkheid om elektrische fietsen te huren  en u kunt alles in het Nederlands regelen. zie Bicycle power. 
 

Duiken/Vaarbewijs

U vindt ook informatie over duiken op Zakynthos waarvoor u bij diverse duik centrums terecht kunt wij hebben er dan ook één duikcentrum uit gelicht die zeer betrouwbaar is en aan al uw wensen zal voldoen met name Divers Paradise in Laganas. Nieuw bij diversparadise is dat u via dit duikcentrum uw vaarbewijs certificaat kunt halen op een eenvoudige manier. U kunt het theorie gedeelte thuis maken en vervolgens het praktijk gedeelte tijdens uw vakantie op Zakynthos bij Divers Paradise. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Divers Paradise of op de site de organisatie die dit mogelijk maakt namelijk "International Yacht Training".

Afbeelding invoegen

Uiteraard kunt u ook een motorboot huren zonder diploma en dan bent u bij black Pearl in Keri Lake op het juiste adres.

Film over Zakynthos

 

Bewoners en toekomstige bewoners:
    
Op de site vindt u ook allerlei informatie over wonen in Zakynthos met betrekking tot de dagelijkse dingen, zoals Supermarkten, wonen, werken, en de gezondheidszorg.

 Plessas Group

        
  

 Binnenkort ook Spar supermarkt


Als u besluit om zich hier te vestigen kunt u hier allerlei nuttige informatie vinden en bij vragen contact opnemen. Bij Woningaanbod vindt u een selectie van woningen  die hier te koop zijn. 

Voor meer informatie over onroerend goed zaken kunt u terecht bij Makelaardij Zakynthos in het hoofdmenu.
      
Op deze site vindt u een aantal links, die u verwijzen naar belangrijke en algemene sites, zoals de Nederlandse ambassade in Griekenland, info over ferryboten, vluchtschema's, enzovoort.